Verkiezingenmarkt op het Liesveld

publicatie www.vlaardingen24.nl 9 september 2012

VLAARDINGEN – Er resten nog enkele dagen tot aan de landelijke Tweede Kamerverkiezingen op 12 september. Dit was een reden voor een aantal politieke partijen om nog één keer uit te pakken op zaterdag 8 september op de Verkiezingsmarkt op het Liesveld. Bezoekers konden daarbij niet alleen kennis nemen van de standpunten van de verschillende partijen maar ook de tassen vullen met flyers en folders. Ook werden er kleine kadootjes en etenswaren uitgedeeld, variërend van doosjes pepermunt (kerksnoep van de CU/SGP?) tot appels (zure om doorheen te bijten van D66?) en suikerspinnen (zoethoudertjes van de SP?).

Veel van de stands werden bemenst door lokale leden en politici van de partijen. Een uitzondering hierop was de kraam van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) dat in het landelijke geheel verbonden is met de partij ‘50PLUS’ (lijst 16). Vlaardingen24 sprak er kort met John Struijlaard, lid van de Provinciale Staten van Zuid-Holland namens 50PLUS. ,,Ik ben enkele jaren geleden fors geschrokken van hoe ouderen die hun leven lang zich ‘het schompus’ hebben gewerkt in de hoek worden gezet’’, aldus Struijlaard. ,,Zij die in de opbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog meer dan veertig jaar hebben gewerkt en nu zien dat er steeds minder van hun AOW overblijft. Als spaarcenten bij de bank op die manier verdwijnen, hoe zou men dan reageren? Daarnaast is de zorgsector voor ons ook een speerpunt. Artsen en niet verzekeraars horen te bepalen welke medicijnen voorgeschreven worden.’’ Struijlaard vertelde onlangs enkele dagen te zijn meegelopen met werkers in de thuiszorg in Rotterdam. ,,Allen mensen van goede wil, maar er is zo weinig tijd in de uitvoering, je hebt maar zoveel minuten te besteden per cliënt. Ouderen moeten niet afgeschreven worden als een kostenpost en dat is waar 50PLUS zich sterk voor maakt.’’ Struijlaard, zelf ondernemer, pleitte er tenslotte ook voor om het doorwerken van ouderen op alle mogelijke manieren aantrekkelijker te maken. ,,Fiscaal en juridisch kan er nog wel het een en ander beter geregeld worden. Oudere werknemers zijn bovendien doorgaans loyaler en betrouwbaarder en hebben een schat aan kennis en ervaring.’’

Na het pleidooi van Struijlaard toog Vlaardingen24 langs de overige kramen om daar kort van gedachten te wisselen met de andere, grote politieke fracties. Hoe deze David zich tussen de Goliaths staande zal houden is nog even afwachten tot 12 september.

Reacties zijn gesloten.