Ken uw raadslid

Ken uw raadslid

Vlaardingen heeft 35 raadsleden. Gezamenlijk vormen zij de gemeenteraad, het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. Om de raadsleden beter te leren kennen, stellen de raadsleden zich voor.
Artikel website Vlaardingen

Wie ben je?

Ik ben Nol Kloosterman uit Leiden. Een ouderwets opgeleide rijkspolitieman wiens hobby zijn werk was (dat kon toen nog bij de recherche). Die in de jaren 80 een stewardess uit Vlaardingen tegenkwam op Zestienhoven, daarmee is getrouwd, twee kinderen heeft gekregen en nog steeds in Vlaardingen woont. Dat verveelt nog steeds niet maar het politiewerk had ik na 25 jaar wel gezien en de vrijheid als ondernemer trok mij toch meer.

Sinds wanneer zit je in de gemeenteraad en hoe lang ben je politiek actief?

Sinds 2009. Wederom aangetrokken door de drang naar vrijheid maar als politiek standpunt. Gelijk begonnen als steun en toeverlaat voor de fractievoorzitter. Alles uitzoeken, in de gaten houden en adviseren. Inmiddels fractievoorzitter van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) geworden en dat is best intensief, maar ik geniet er nog steeds van.

Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?

Politiek lijkt wel saai, maar is bruisend. Van idee naar uitvoering is namelijk niet zo simpel. Ook in de politiek staan natuurlijk de beste stuurlui aan wal. Dat is niet erg, maar is wel lastig om te komen tot een goed bestuurde stad. Als raadslid de inwoners vertegenwoordigen op terreinen waar zij zelf wat minder van weten en ook geen tijd voor hebben is mijn ding. Je moet er wel veel tijd, energie en geduld voor hebben. En als kritisch raadslid van het AOV, samen met Desiree de Jong en Wim van Klink, met veel passie werken voor ouderen en jongeren. Dat is serieus dankbaar en puur politiek werk zoals het bedoeld is.

Op welk resultaat dat je behaald hebt in de raad ben je trots?

Dat is zo’n vraag die het AOV en mij niet past. Wij houden er niet zo van om overal een AOV-stempel op te zetten. Wij zijn van nature heel actief op het gebied van het sociaal domein. Maar in deze gemeenteraad kun je alleen samen iets bereiken. Het AOV doet zowel binnen als buiten de raad zijn werk. Het geven van advies en het aanbieden van hulp en ondersteuning bij allerlei problemen zijn daar onderdeel van. Dat is meer dan genoeg om trots op te zijn. Maar we zijn nooit te oud om te leren…

Wat wil je nog bereiken voor Vlaardingen?

Hoewel mijn kilometerteller al de 60 is gepasseerd, wil en kan ik nog genoeg. Het terugbrengen van orde en gezag is bijvoorbeeld zo’n wens. De ouderwetse harde en strakke opvoeding van mijn ouders heb ik altijd als positief ervaren. Normen en waarden zouden met meer orde en gezag verdedigd moeten worden. Politiek bedrijven doen wij natuurlijk niet alleen, maar samen. Daarom roep ik hierbij alle ouderen en jongeren op om hun ideeën of verhalen te delen met ons.
Dit kan per e-mail of per post naar Stadhuis Vlaardingen, T.a.v. AOV, Postbus 1002, 3130 EB Vlaardingen.

Reacties zijn gesloten.