Extra raadsvergadering over vertrek wethouder Nieuwland.

Extra raadsvergadering over vertrek wethouder Nieuwland.
Vlaardingen – De partijen AOV, Fractie Boers, PvdA en BVV willen met spoed een extra raadsvergadering, in ieder geval vóór 6 juli. Aanleiding is het totaal onverwachte vertrek wethouder van Financiën Sebastiaan Nieuwland van D66. Die vertrekt na een jaar al weer uit Vlaardingen om burgemeester van Uitgeest te worden.
De vier raadsfracties willen in ieder geval vier zaken bespreken.
– Wat betekent het vertrek van wethouder Nieuwland, ontwerper van het financiële Herstelplan, voor de continuïteit daarvan en wie is vanaf nu politiek en bestuurlijk aanspreekpunt en verantwoordelijk voor dit Herstelplan en de Voorjaarsnota?
– Hoe verhoudt het plotselinge vertrek van wethouder Nieuwland zich tot de uitspraak van Burgemeester Eenhoorn in de Commissie BMM van Provinciale Staten, vorige week? Die zei toen: “We bevinden ons als Vlaardingen in een existentiële crisis van het lokaal bestuur. Voor het lokaal bestuur is het op het ogenblik een kwestie van pompen of verzuipen. Het staat er heel slecht voor.”
– In hoeverre acht het college van B&W zich naar aanleiding van bovenstaande quote, nog geloofwaardig, nu sinds de verkiezingen al de derde wethouder aftreedt?
Voor een extra spoedvergadering zijn er in de raad zeven stemmen nodig. De vier indienende partijen hebben er acht, en voldoen daar dus ruim aan.

 

Reacties zijn gesloten.